Ösvények

Ösvények
Osztrogonácz Miklós: Ösvények
4 490 Ft
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
A Magyar Királyság hajnalán, Erdőelve szívében egy fiatal favágó él feleségével és gyermekével. A hegyek adta békességben a nagyvilágot megfejthetetlennek és távolinak érzi. Egy tavaszelőn különös felismerésre jut, mely gyökeresen megváltoztatja az életről alkotott addigi képét. Újonnan szerzett tapasztalatát azonban nem sokáig élvezheti, mert még azon a napon vasba öltözött emberek érkeznek hozzá, élükön egy Fekete Emberrel, aki az Új Istent szolgálja, s aki különös, mesékben létező teremtményekről kezdi faggatni. 
Ugyanebben az időben, messze Napnyugaton egy kóbor lovag érkezik a Pireneusok hegyei közé, nyomában egy elszánt gyilkossal. A félig mór, félig spanyol harcos rettenetes titkokat hordoz egy sötét testvériségről, s felesküszik, hogy megvédi az igazak ősi népét. 
A favágó útra kel egy prófécia nyomán, először Napkeletre a besenyők országába, majd északra, a fagy rettenetes világába, miközben álmaiban felépül egy Smaragderdő, ahol megölt kedvesével élheti életét. 
A mór-spanyol harcos eközben a frankok országában kutakodik, és Párizs városában végül nyomra lel. Útja őt is északra viszi, egy vesztőhelyre, ahol újból találkozik azzal, aki annak idején a pusztulásba sodorta. 
Tömény erőszak, kínzó gyötrelmek, olykor a puszta túlélés az, amivel szembe kell nézniük.  Véres, illúziótlan utat járnak be, és részesei lesznek egy sötét játszmának, mely a történelem hátterében zajlik.
Osztrogonácz Miklós trilógiájának nyitó darabja a XI. század első felének viharos korszakába viszi el olvasóit. Zord, ellenséges világa a túlélés tablója. Könyvében a történelem mellett feltűnik számos mitológiai elem, ami keretét képezi egy véres bosszútörténetnek.
Hasonló termékek
Adatok
Oldalszám
672
Kiadás éve
2 021
Kötés
Papírkötés
Szerző
Osztrogonácz Miklós
Borítóár
4 490
Webáruház készítés